Beste bewoners, familieleden, sympathisanten,

Zoals beloofd, houden wij u verder op de hoogte van de situatie ten gevolge van Corona in ons woonzorgcentrum en assistentiewoningen “De Pastorale”:

UPDATE 09/06/2020

 

Cohortzone (quarantainezone)

Dinsdag 26/05 werd onze cohortzone opgeheven. Wij hebben sindsdien geen nieuwe besmettingen meer onder onze bewoners en medewerkers. 

 

Maatregelen assistentiewoningen

De maatregelen omtrent intern bezoek worden aangehouden zoals afgesproken nl.:

Verbinding naar het WZC blijft afgesloten!
De cafetaria blijft gesloten tot nader bericht. Maaltijden zullen nog steeds naar de assistentiewoning gebracht worden.
Familie/vrienden mogen op bezoek komen, doch beperkt tot maximum 5 personen terzelfdertijd. Deze personen dienen zich verplicht te registreren (aan de hoofdingang van de assistentiewoningen) en moeten ook de nodige maatregelen inzake handhygiëne en social distancing respecteren.  

 

WZC

Vanaf woensdag 10 juni 2020 zullen wij een versoepeling doorvoeren van de bestaande bezoekersregeling nl.:

 • Er worden maximum 2 personen toegelaten op de kamer van de bewoner (niet in leefruimtes of andere ruimtes).
 • De bewoner mag het woonzorgcentrum nog niet verlaten voor een huisbezoek. Voor consultaties buitenshuis mag de familie terug instaan voor het vervoer.
 • De bezoeker mag gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoond hebben, en de laatste 14 dagen niet positief getest zijn op COVID-19. Indien de bewoner symptomen vertoont, zal geen bezoek worden toegelaten. Ook voor nieuwe bewoners of bewoners die uit het ziekenhuis komen, zal minstens 1 week quarantaine worden aangehouden.
 • Voorlopig worden enkel volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar toegelaten. Indien u op bezoek wenst te komen met kinderen jonger dan 12 jaar, kan u een afspraak boeken in de babbeltent.
 • De bezoekuren worden beperkt van maandag tot en met zondag van 14u tot 17u. De schuifdeuren aan het onthaal zullen ontgrendeld worden tussen deze uren.
 • bezoekduur: 30 minuten
 • Het is verplicht uw handen te ontsmetten aan het onthaal, u te registreren én uw temperatuur te nemen. Indien u een temperatuur meet van 37,5° of meer, vragen wij u terug naar huis te gaan. Wij rekenen hiervoor op uw gezond verstand.
 • Het is verplicht een chirurgisch mondmasker te dragen. U dient dit zelf te voorzien. Een mondmasker kan ook aangekocht worden aan het onthaal aan 1€/stuk (enkel te verkrijgen van maandag tot vrijdag tussen 08u30 en 16u30).
 • Voor én na het bezoek dient u maatregelen te nemen inzake handhygiëne: in elke sanitaire cel van de bewonerskamer zal er handalcohol voorzien worden.
 • Gelieve de regels inzake social distancing te respecteren.
 • Het is niet toegelaten in andere kamers binnen te gaan of onnodig rond te wandelen in de gangen. Dit om kruising van personen zoveel mogelijk te vermijden.  Indien de bewoner in de leefruimte vertoeft, dient u het zorgpersoneel te verzoeken de bewoner naar de kamer te begeleiden. Een wandeling buiten rond de gebouwen is toegelaten mits respect voor de social distance.
 • De bezoeker kan enkel het bezoekerstoilet aan het onthaal gebruiken; dit wordt door hem na elk bezoek gereinigd en gedesinfecteerd. Instructies zullen geafficheerd worden.

 

Gezien u vanaf 10 juni op bezoek kan komen, vervalt onze regeling omtrent de bewonerswas en kan u deze opnieuw zelf ophalen op de kamer en terug afzetten!!
Indien u liever nog afziet van bezoek, kan dat zeker. Gelieve dan contact op te nemen met de hoofdverpleegkundige of dit schrijven te beantwoorden om een regeling op te maken betreffende het brengen en ophalen van de was en ander spullen of het onderhouden van contact in de babbeltent of videobellen. 
De cafetaria blijft voorlopig nog steeds gesloten voor onze bewoners en hun bezoek.

Natuurlijk zijn wij bijzonder blij met de versoepeling, maar terzelfdertijd blijven we er streng over waken dat onze intense, gezamenlijke strijd van de voorbije weken niet tevergeefs zou zijn geweest. Deze maatregelen kunnen ten allen tijde worden teruggeschroefd. Het bezoek kan worden geweigerd indien de regels niet gerespecteerd worden.

 

Wij houden u verder op de hoogte, en danken u voor uw begrip, solidariteit en steun.

Vriendelijke groeten,

Jean-Marie Van Cauwenberge & Christophe Temmerman                                          Dr. Hedwig Van Der Stockt
Directeurs                                                                                                                             CRA
en alle medewerkers.