Beste familie en bezoeker,                                                                                          

 

In ons communicatiebericht van 20/08/2020 hebben wij u gemeld dat één van onze medewerkers positief testte op covid-19. Deze medewerker stelt het goed.

 

We hebben op 21/08/2020 onmiddellijk de nodige maatregelen genomen en hebben terzelfdertijd ook al onze bewoners en medewerkers getest. Wij kunnen u dienaangaande meedelen dat er geen nieuwe besmettingen werden teruggevonden.

 

Aldus kunnen wij de alarmfase afblazen en kunnen wij de bezoekersregeling, zoals hieronder uitgeschreven, opnieuw opstarten vanaf woensdag 26/08/2020:

 

Aangepaste bezoekersregeling:

 

Er wordt sinds 25/07 geen bezoek meer toegelaten op de kamer.
Bezoek is op weekdagen (ma-vrij) mogelijk van 13u-16u, doch op afspraak en volgens de volgende regeling:

 

              Morgendauw:

Bezoek gaat door in de babbelbox (max 1 bewoner per keer)
Boeken van een afspraak via de website  www.afspraken.be è Naam:  WZC Sint-Jozef Morgendauw  è klik op ‘week’ om de weekplanning te zien. U kan hier een afspraak boeken via ‘+maak afspraak’ op het door u gekozen uur.
of telefonisch op het nummer 053/85.05.05 (vragen naar Nele of Els).

 

              Stil Geluk:

Bezoek gaat door in de polyvalente zaal (maximumcapaciteit van 4 bewoners en hun bezoek per 30 minuten).
Ingang via de deur aan het overdekt terras (binnentuin), uitgang via de schuifdeur  aan de assistentiewoningen.
Boeken van een afspraak via de website  www.afspraken.be è Naam:  WZC Sint-Jozef Stil Geluk  è klik op ‘week’ om de weekplanning te zien. U kan hier een afspraak boeken via ‘+maak afspraak’ op het door u gekozen uur.
of telefonisch op het nummer 053/85.05.06 (vragen naar Tina of Emily).

 

Het correct gebruik en dragen van een chirurgisch mondneusmasker (de mond én neus dienen bedekt te zijn) tijdens de volledige duur van het bezoek, blijft ook in deze fase van de epidemie behouden.
Bezoek vindt plaats in de voorziene ruimte mits social distancing (1.5 m). Persoonlijk contact met de bewoner (knuffel, hand, zoen, …) wordt niet toegestaan.
Maximum 1 bezoekmoment per bewoner per week (dit teneinde al onze bewoners de kans te geven bezoek te ontvangen).
Elk bezoek is beperkt tot maximum 20 a 30 minuten, met 2 personen (enkel familieleden of geregistreerde contactpersonen). Kinderen jonger dan 12 jaar worden toegelaten en tellen mee als 1 bezoeker. Beide bezoekers moeten de bezoekersruimte samen betreden.
De bezoeker dient bij aankomst zijn handen te ontsmetten en na het bezoek de oppervlakten die door hem aangeraakt zijn (stoel, kast, deurklink,…) te reinigen met een chlooroplossing en papier; bij het verlaten van de bezoekersruimte is het ontsmetten van de handen verplicht.
De bezoeker mag gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoond hebben, en de laatste 14 dagen niet positief getest zijn op COVID-19. Indien de bewoner symptomen vertoont of positief getest is, zal geen bezoek worden toegelaten.
In het kader van contactonderzoek dient de bezoeker zich nog steeds te registreren.
Het is verboden eten en drinken te nuttigen en/of goederen uit te wisselen tijdens het bezoek.
Een wandeling is niet meer toegestaan.
Indien de bewoner in een palliatieve situatie verkeert (ook al heeft hij Covid-19 opgelopen), kan het bezoek geïntensifieerd worden in samenspraak met de hoofdverpleegkundige en de directie.
De bewoner mag het woonzorgcentrum niet verlaten voor een huisbezoek. Voor consultaties buitenshuis mag de familie instaan voor het vervoer. Er wordt met aandrang gevraagd dat zowel u als de vervoerder dan een chirurgisch mondneusmasker draagt en een correcte handhygiëne wordt toegepast. Bij terugkeer zal worden geëvalueerd of extra maatregelen dienen genomen te worden.
Enkel interne pedicure en/of manicure kunnen bij medische noodzakelijkheid de nodige zorgen verstrekken. Zij dienen de hygiënemaatregelen en het dragen van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen te volgen en te respecteren.
Ophalen en afzetten van de was gebeurt via de sas aan het onthaal. Vuile was wordt na telefonisch contact (min 1 dag op voorhand) klaar gezet op dinsdagen en donderdagen en kan vanaf 15u worden afgehaald. 
De cafetaria blijft gesloten.
Externe huisdieren zijn niet toegelaten.
Indien familie liever nog afziet van bezoek, dan kan dat nog steeds. Zij dienen dan  contact op te nemen met de hoofdverpleegkundige of te mailen naar de directie om een regeling op te maken betreffende het brengen en ophalen van de was en ander gerief of het onderhouden van raamcontact of videobellen. 

 

Wij volgen de coronacrisis op de voet op en zullen steeds trachten om, waar toegestaan en mogelijk, de nodige versoepelingen door te voeren. Dit rekening houdende met het welzijn van onze bewoners en de opgelegde maatregelen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.  

 

Alvast bedankt voor uw begrip en steun.
Directie, CRA en medewerkers van WZC Sint-Jozef