Beste bewoners, familieleden en sympathisanten,

 

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid werkte eind vorige week voor de woonzorgcentra een nieuwe kaderrichtlijn voor het bezoek uit. Op basis van deze nieuwe richtlijn hebben ook wij onze bezoekregeling in het WZC Sint-Jozef aangepast. We vinden het immers belangrijk dat er voldoende bezoekmogelijkheden zijn voor onze bewoners, familie en vrienden, maar dienen er ook rekening mee te houden dat Covid-19 nog steeds vrij sterk circuleert. We volgen dan ook de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid en de aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad nauwgezet op.

 

Bezoek aan het woonzorgcentrum

 

Vanaf dinsdag 8 september 2020 zullen we de bezoekregeling opnieuw kunnen uitbreiden:

Bezoek op de kamer van de bewoner is mogelijk met maximum 2 personen tegelijk van maandag tot en met zondag van 14u tot 17u.
Kinderen kunnen ook mee op bezoek komen (kinderen jonger dan 12 jaar tellen niet mee voor het maximum van 2 bezoekers). We vragen er wel op te letten dat kinderen op de kamer van de bewoner blijven (niet onnodig rondlopen in de gang of de leefruimtes).
Een wandeling in onze tuin is mogelijk mits het respecteren van de social distancing.
De cafetaria blijft voorlopig nog steeds gesloten voor onze bewoners en hun bezoek.
De pedicure, kapper, … kunnen opnieuw op de kamer van de bewoner langskomen.
Huisdieren worden voorlopig nog niet toegelaten.
Bewoners kunnen het woonzorgcentrum verlaten na overleg met de hoofdverpleegkundige en mits het in acht nemen van de algemene beschermingsmaatregelen.

 

Voorzorgsmaatregelen zorgvuldig opvolgen

 

Bij uw bezoek aan het woonzorgcentrum dient u zich aan te melden aan het onthaal en volgende richtlijnen te volgen:

De bezoeker mag gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoond hebben en de laatste 14 dagen niet positief getest zijn op COVID-19.
Het is verplicht een mondneusmasker te dragen tijdens uw bezoek.
U dient uw handen aan het onthaal te ontsmetten en u te registreren.
In de sanitaire cel van de kamer van de bewoner kan u bij aankomst en vertrek ook even uw handen ontsmetten.
Hou rekening met de social distancing van 1,5 meter.
De bezoeker kan gebruik maken van het bezoekerstoilet aan het onthaal. Het is belangrijk om het toilet na gebruik te reinigen en te desinfecteren. Instructies zijn geafficheerd.

 

We hopen met deze gewijzigde bezoekregeling alvast tegemoet te komen aan de nood aan meer bezoek en contacten. Deze regeling is slechts mogelijk indien elke bezoeker de voorzorgsmaatregelen en de gekende richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad strikt opvolgt. We rekenen hiervoor dan ook op uw medewerking.

 

Gezien er opnieuw bezoek mogelijk is op de kamer van de bewoner, zal de tijdelijke regeling i.v.m. de bewonerswas stopgezet worden en kan u deze opnieuw zelf ophalen op de kamer en terug afzetten.

 

Bij een (vermoeden) van uitbraak in de gemeente en/of het woonzorgcentrum kan beslist worden om tijdelijk een bezoekbeperking in te voeren.

 

Wie nog geen bezoek op de kamer wenst, kan nog steeds gebruik maken van de babbeltent. Neem gerust met ons telefonisch contact op om een afspraak te maken.

 

Voor bijkomende informatie of vragen kan u ons uiteraard steeds contacteren op het nummer

053 83 46 30 of via info.sj@groepsf.be.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

 

Christophe Temmerman - directeur                                      Dr. Hedwig Van der Stockt

en alle medewerkers                                                             Coördinerend en Raadgevend Arts