Beste familie en bezoeker,                                                                                          24/02/2021

 

Inmiddels zijn beide vaccinatierondes van bewoners en medewerkers achter de rug.

 

Met inachtneming van:

het feit dat het vaccin een optimale werking biedt vanaf 10 dagen na de tweede vaccinatie;
en het feit dat wij regelmatig opnames hebben van nieuwe niet-gevaccineerde bewoners die vanuit een thuissituatie of vanuit een ziekenhuis komen (deze bewoners worden allen getest voor hun opname, doch zijn nog niet gevaccineerd. Hun vaccinatie volgt in een latere fase).

kunnen wij vanaf 01/03/2021 volgende versoepelingen doorvoeren m.b.t. de bezoekersregeling:

 

Bezoek op de kamer van de bewoner is mogelijk door 2 vaste bezoekers die tweewekelijks kunnen wisselen op vraag van de familie. De namen van de vaste bezoekers worden vooraf doorgegeven. Er kan maar 1 bezoeker per dag langs komen.
Bezoek is dagelijks mogelijk tussen 14u en 17u en op woensdag tussen 14u en 19u.
Tijdens de volledige duur van het bezoek wordt een mondneusmasker gedragen (niet eten of drinken op de kamer).
Bezoek buiten is mogelijk met maximaal 4 personen (bewoner + 3 bezoekers), mits het respecteren van een veilige afstand. Kinderen tellen mee als bezoeker.
Het verlaten van het woonzorgcentrum is enkel mogelijk na overleg met de hoofdverpleegkundige.
Indien een bewoner palliatief is, worden met de familie individuele afspraken gemaakt.
De cafetaria blijft voorlopig nog steeds gesloten.
Huisdieren zijn niet toegelaten.
Het betreden van leefruimtes en andere lokalen is niet toegestaan. Het blijft heel belangrijk om onnodige passage in het woonzorgcentrum te vermijden. Het bezoek vindt steeds plaats op de kamer of bij goed weer kan ook buiten gewandeld worden.
Voelt u zich onwel/ziek of heeft u koorts: neem geen risico’s naar onze bewoners en medewerkers toe en stel uw bezoek uit.  Wij kunnen dit niet genoeg benadrukken!

 

U zal willen begrijpen dat wij nog steeds zeer waakzaam en voorzichtig dienen te zijn in onze versoepelingen, voornamelijk gezien onze niet-gevaccineerde bewoners nog steeds een risico lopen op besmetting. Het blijft heel belangrijk om de gekende voorzorgsmaatregelen te volgen: draag steeds een mondmasker, ontsmet regelmatig uw handen, hou voldoende afstand en zorg voor voldoende verluchting tijdens uw bezoek op de kamer.

 

Wij wachten samen met jullie de vaccinatierondes af van de 65-plussers in onze samenleving, waarna             wij hopen om extra versoepelingen te kunnen doorvoeren.  

Alvast bedankt voor uw begrip en steun.

 

 

Directie, CRA en medewerkers van WZC Sint-Jozef