Beste familie en bezoeker,                                                                                               07/12/2020

 

Vooraleer wij nieuwe bewoners opnemen in ons woonzorgcentrum, dienen wij vooreerst een negatieve PCR-test te ontvangen van de huisarts, ziekenhuis… Dit is het beleid dat wij al maanden aanhouden.

 

Eind november 2020 hebben wij twee bewoners vanuit de omliggende ziekenhuizen opgenomen met een negatieve PCR-test. Gezien zij naderhand toch ziektesymptomen vertoonden, hebben wij hen nogmaals getest en bleken zij toch positief te testen op het covid-19-virus.

 

De toestand in ons woonzorgcentrum is momenteel stabiel, maar we volgen de situatie van heel nabij op. Binnenkort zal er een nieuwe preventieve screening plaatsvinden van al onze bewoners en medewerkers om een duidelijk beeld te krijgen.

 

Bezoek aan onze bewoners kan nog steeds plaatsvinden, doch wij vragen om de maatregelen zeer strikt op te volgen. Wij sommen deze nogmaals op:

 

Per bewoner wordt één nauw contact toegelaten (steeds dezelfde persoon), alsook één sociaal contact die tweewekelijks mag gewisseld worden.
Van deze beide contacten wordt er slechts 1 bezoek per dag toegelaten. Spreek onderling goed af.
Kinderen/jongeren onder 18 jaar worden niet toegelaten.
Bezoek op de kamer blijft dagelijks mogelijk van 14u tot 17u.
Het is verplicht om tijdens de volledige duur van het bezoek continu een mondneusmasker te dragen alsook de social distance- en handhygiënemaatregelen te respecteren!!

Tijdens het bezoek kan er niet gegeten of gedronken worden gezien het mondneusmasker continu gedragen dient te worden.

Voelt u zich onwel/ziek of heeft u koorts: neem geen risico’s naar onze bewoners en medewerkers toe en blijf thuis.  
Het betreden van leefruimtes en andere lokalen is niet toegestaan.
Verlaten van het woonzorgcentrum is momenteel niet mogelijk in deze fase van de crisis.
De huidige wasregeling kan behouden blijven.
Als een bewoner positief test, zal er 1 keer per week bezoek mogelijk zijn op de kamer door 1 bezoeker gedurende een half uur. Bezoek dient zich vooreerst aan te melden aan de verpleegpost en dient het nodige beschermmateriaal correct aan en uit te trekken. Onze zorgmedewerkers zullen u hierin bijstaan.

 

Zoals u zal willen begrijpen is een versoepeling van de huidige bezoekersregeling nog niet aan de orde en zal, indien de situatie stabiel blijft, de hogervermelde bezoekersregeling behouden blijven voor de periode tussen Kerst en Nieuwjaar (ook tijdens deze dagen is eten en drinken niet toegestaan tijdens bezoekmomenten!).

 

Teneinde contacten met familie te onderhouden, kunnen er steeds skype- en telefoongesprekken georganiseerd worden. Voor het inplannen van gesprekken kan u contact opnemen op de volgende telefoonnummers:

1ste verdiep Stil Geluk: 053/85.05.06 (Marleen, Tina en Emelie – ergo/animatie)
2de verdiep Morgendauw: 053/85.05.05 (Els en Nele – ergo/animatie)

 

Zoals u kan zien via onze facebookpagina, stellen wij alles in het werk om onze bewoners dagelijks te betrekken bij allerhande activiteiten. Wij zorgen ook voor een aangepaste menu tijdens de eindejaarsperiode.

 

Indien u liever (nog) afziet van bezoek, kan dat zeker. U kan dan steeds contact opnemen met de hoofdverpleegkundige (Mark: 053/85.05.03 – Corina: 053/85.05.04) teneinde een regeling te treffen betreffende het brengen en ophalen van de was en ander spullen, of het onderhouden van contact in de bezoekersruimte of videobellen (ergo/animatie: 053/85.05.05 of 053/85.05.06). 

In bepaalde situaties kan een bezoekersregeling op maat in onderling akkoord worden afgesproken.

 

Voor verdere vragen of bemerkingen kan u ons steeds contacteren op info.sj@groepsf.be of via het nummer 053/83.46.30.

 

Wij volgen de coronacrisis op de voet op en zullen steeds trachten om, waar toegestaan en mogelijk, de nodige versoepelingen door te voeren.

 

 

Alvast bedankt voor uw begrip en steun

Directie, CRA en medewerkers van Sint Jozef