Wie ben ik?

Waar ben ik?

Wat is dit?

Wie zijn die mensen rondom mij?

Dient u een residentiële woonvorm te kiezen voor een persoon met dementie? Ongetwijfeld staat u dan voor een belangrijke en ingrijpende beslissing.

In het Sint-Franciscustehuis proberen wij de overgang van de thuissituatie naar ons woonzorgcentrum vlot te laten verlopen. Zowel met de bewoner als met de familie creëren wij hiervoor een vertrouwensband.

Personen met dementie hebben een zeer specifieke zorgvraag. Onze zorgverlening is erop gericht ‘empathisch en op maat’ te zijn. We respecteren de privacy. We focussen op het behoud van de autonomie en benaderen de bewoner op een waardige manier. Bovendien wordt onze verleende zorg mede ondersteund door een referentiewerking dementie.

Wij bieden een warme leefomgeving aan in een aangepaste infrastructuur waar het voor de bewoner aangenaam vertoeven is. Onze leefruimtes zijn huiselijk en bevorderen de sociale interactie. Daarbovenop vormen ze een veilige thuis.

Ondanks dat een  persoon met dementie veel beperkingen heeft,  blijft hij iemand met mogelijkheden Er bestaan  veel manieren om een zin- en liefdevol contact te ondersteunen. In ons woonzorgcentrum worden tal van activiteiten aangeboden. Zij zorgen voor een zinvolle daginvulling. Een greep uit ons activiteitenaanbod: contactkoor, kookgroep, snoezelen, klankschaaltherapie, crea en spel …)

De referentiewerking geeft u graag informatie omtrent het dementieproces. U kan bij ons terecht voor persoonlijk advies en begeleiding. Tevens hebben wij ook oog voor de emotionele beleving binnen dit proces.

De stap naar een woonzorgcentrum kan soms als hard en confronterend ervaren worden. De medewerkers van het Sint-Franciscustehuis doen er echter alles aan u een thuisgevoel te geven en dat al vanop dag één!